Scandinavisch fjord brood

Fjord is een uitermate donkere, stoere en compacte broodmix voor de bereiding van een typisch Scandinavisch meergranenbrood. De mix bevat verschillende soorten granen, zaden en kruiden zoals zonnebloempitten, soja en lijnzaad. Fjord is vezelrijk en een bron van eiwitten. Omdat hier ± 40 % minder koolhydraten aanwezig zijn dan in een doorsnee wit brood, is dit een koolhydraatarmere mix.

Recept puur Fjord:

  • 500 gram Fjord
  • 290 ml water
  • 20 gram verse gist of 10 gram korrelgist
  • 5 gram zout

Recept 50/50:

  • 250 gram fjord
  • 250 gram speltmeel of bloem
  • 15gram verse gist of 10 gram korrelgist
  • 290ml water
  • 5 gram zout

Recept Fjord- chocolade brood:

  • 500 gram fjord
  • 280 gram water
  • 75 gram broodverbeteraar
  • 25 gram verse gist of 10 gram korrelgist
  • 5 gram zout
  • 200 gram bakvaste chocolade drops

Recept Fjord- vruchten bar:

  • 500 gram fjord
  • 280 gram water
  • 75 gram broodverbeteraar
  • 25 gram verse gist of 10 gram korrelgist
  • 5 gram zout
  • 150 gram bakvaste chocolade drops
  • 75 gram vruchten/ rozijnen of noten

Meng de witte chocolade en de gedroogde rode veenbessen door het deeg na de 1e kneding.

  • Voorrijs 30 min
  • Reepjes maken op gewenste grootte
  • Narijs 60 min ( eventueel op laagste stand oven 30°C)
  • Zet de oven door op 220 °C en bak af in 12 minuten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *