Ontdek de smaak van huisgemaakte Carrot Cake!
Maak in een handomdraai een verrukkelijke carrot cake met onze kant en klare bakmix. Voeg naar smaak toe wat jij lekker vind zoals geraspte wortel of noten. Zin in een zelfgemaakte topping voor op je carrotcake? Ook hier vind je de benodigdheden en de werkwijze voor.
Benodigdheden bakmix
- 400 gram Carrot cake
- 175 gram water
- 20 gram plantaardige olie
- Optioneel: Voeg naar smaak nog geraspte wortel en walnoten toe.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170°C (heteluchtoven 160°C). Zorg dat alle ingrediënten klaarstaan op kamertemperatuur. Schil en rasp de wortel op de grove kant van een blokrasp en maak de walnoten klein.
Voeg eerst de carrotcake bakmix, water en olie bij elkaar en meng het samen in 4 minuten op hoge snelheid tot een glad beslag. Spatel hierna rustig de geraspte wortel en walnoten door het mengsel.
Vet de door jou gekozen bakvorm in. Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in ca. 45- 50 minuten gaar. Laat de cake eerst 5 minuten in de bakvorm afkoelen. Hierna voorzichtig de cake op een rooster storten en volledig laten afkoelen.
Topping van roomkaas
- 50 gr boter
- 100 gr verse roomkaas
- 125 gr poedersuiker
- 1 zakje vanille suiker
Laat 50gr boter zacht worden (niet smelten). Roer de roomkaas, poedersuiker en vanillesuiker erdoor met een mixer, tot er een glad glazuur ontstaat. Neem de carrot cake uit de bakvorm en leg op een schaal. Strijk het glazuur met een spatel over de cake uit. Zet de cake nog 15 min. in de koelkast zodat het glazuur weer wat opstijft (het glazuur wordt niet hard).