Breekbrood van Franse bloem

  • 500 gram Franse bloem
  • 285 gram water
  • 25 gram olijfolie
  • 10 gram instant gist
  • 5 gram Zout

Vulling:

Voor de vulling kan je gebruiken wat je zelf lekker vind. Denk aan olijven, zongedroogde tomaatjes of pesto.

  • 125 gram Parmezaanse kaas in schilfers
  • 10 gram Verse knoflookteentjes
  • 4 gram Italiaanse kruiden

Het afwegen van de ingrediënten zijn heel belangrijk. Gebruik hiervoor een keukenweegschaal. Daarnaast is het belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng vooraf de italiaanse kruiden met de franse bloem. Doe de afgewogen ingrediënten in de mengkom; eerst (lauw) water en zout, daarna het meel, en tenslotte bovenop gist. Kneed zo lang tot je een mooie egale deegbal krijgt die van de handen loslaat. Als het deeg erg blijft plakken strooi dan nog een klein beetje bloem erbij. Leg over de mengkom een theedoek en laat het deeg bij kamertemperatuur (warm plekje waar het niet tocht!) circa 25- 30 minuten rijzen.

Na de eerste rijs ga je het brood vormen. Bestuif je aanrecht met wat bloem dit voorkomt plakken! Druk het deeg uit tot een ronde schijf en sla aan beide kanten 1/3e deel naar het midden en rol vervolgens weer op. Herhaal dat nog een keer en vorm het deeg naar lengte van het te gebruiken blik.

Zet de oven aan op de laagste stand (+- 30 graden) laat het deeg nog 45 minuten rijzen. Daarna zet je de oven door op 180 graden (hete lucht oven). Afbakken in   +- 50 minuten. Laat het brood op een rooster afkoelen. Brood is pas klaar als het helemaal is afgekoeld! Tip: verpak je brood in een papieren zak of theedoek. Eetsmakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.thuisbakkerswinkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 3479 reviews.