Recept Kaneelbrood

Een gemakkelijk recept voor kaneelbrood met Luxe wit.

Wat heb je nodig?

  • 450 gram luxe wit
  • 8- 10 gram instant gist (korrel)
  • 225ml water
  • geen Zout toevoegen

Materialen

  • Weegschaal
  • Mengkom
  • Springvorm/ Andere bakvorm

Kaneelmengsel:

  • 100 gram kaneel
  • 100 gram bruine basterd suiker

Het afwegen van de ingrediënten is heel belangrijk. Gebruik hiervoor een keukenweegschaal. Daarnaast is het belangrijk dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Doe de afgewogen ingrediënten in de mengkom; het meel, lauw water en tenslotte bovenop gist. Kneed zo lang tot je een mooie egale deegbal krijgt die van de handen loslaat. Als het deeg erg blijft plakken strooi dan nog een klein beetje bloem erbij. Leg over de mengkom een theedoek en laat het deeg bij kamertemperatuur (warm plekje waar het niet tocht!) circa 25- 30 minuten rijzen.

Na de eerste rijs ga je het brood vormen. Bestuif je aanrecht met wat bloem dit voorkomt plakken! Bestuif een werkblad met bloem en rol de deeg bal uit tot een rechthoek van 20 x 30 cm. Bestrijk de bovenzijde met zachte boter. Meng de basterdsuiker en kaneel door elkaar en verdeel over de laag boter. Rol het deeg vanuit de lange kant op en druk de naden zachtjes tegen elkaar. Snijd de deegrol met een scherp mes in 8 stukken. Leg ze op hun kant in een ingevette ronde ovenschaal of springvorm. Leg er eentje in het midden en leg de andere deegrondjes er om heen, laat wel een paar cm afstand van elkaar. Bedek met een vochtige theedoek en laat nog 30 minuten op een warme plek rijzen. Verwarm ondertussen de oven op 180- 200 graden (hete lucht). Bak de broodjes in 18 minuten goudbruin. Haal ze uit de oven en bestrijk met een beetje boter voor een mooie glans.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.thuisbakkerswinkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 3491 reviews.