Recept voor Roombroodjes

Smaakvolle roombroodjes, is een heerlijke traktatie die zowel geliefd is bij jong als oud. Deze zachte, luchtige broodjes zijn gevuld met een romige, zoete vulling van banketbakkersroom en bieden een onweerstaanbare combinatie van texturen en smaken.

Het geheim van roombroodjes ligt in de zorgvuldige bereiding van zowel het deeg als de vulling. Het deeg wordt in dit recept gemaakt met luxe wit dit is een broodmix waar al suiker, boterpoeder en eipoeder in zit, wat resulteert in een zacht en elastisch deeg dat perfect is om te vullen en te bakken. Het wordt gekneed tot het soepel en luchtig is, waardoor de broodjes na het bakken een heerlijke zachtheid behouden.

De vulling van de roombroodjes wordt meestal bereid met banketbakkersroom, een romige en zijdezachte custard die wordt gemaakt van melk, suiker en vanille-extract. Deze vulling voegt niet alleen een heerlijke zoetheid toe aan de broodjes, maar zorgt ook voor een rijke en luxueuze textuur die perfect samengaat met het zachte deeg.

Smaakvolle roombroodjes zijn niet alleen een traktatie voor de smaakpapillen, maar ook een lust voor het oog. Ze worden vaak bestrooid met poedersuiker of glazuur voor een mooie afwerking, waardoor ze er nog aantrekkelijker uitzien. Of je ze nu serveert bij het ontbijt, als tussendoortje of als dessert, smaakvolle roombroodjes zijn altijd een welkome traktatie die een glimlach op ieders gezicht tovert.

Benodigdheden

Voor het deeg:

Banketbakkersroom:

Overig:

Bereidingswijze

Begin met het klaarzetten van de ingrediënten en zorg dat deze op kamertemperatuur zijn. Het afwegen van de ingrediënten is heel belangrijk. Gebruik hiervoor een keukenweegschaal.

Doe de afgewogen ingrediënten in de mengkom; eerst het water met de gist en daarna het bloem. Kneed zo lang tot je een mooie egale deegbal krijgt die van de handen loslaat. Als het deeg erg blijft plakken strooi dan nog een klein beetje bloem erbij.

Eerste rijzing

Vorm het deeg tot een bal en plaats het in een licht met olie ingevette kom. Bedek de kom met een vochtige doek of plasticfolie en laat het op een warme plaats rusten tot het in omvang verdubbeld is. Dit duurt meestal ongeveer 1 uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur.

Vormen en Bolrijs

Stort het gerezen deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en druk voorzichtig de lucht eruit. Verdeel het deeg en vorm deze in 10 bolletjes van circa 80 gram en bedek het deeg opnieuw met een vochtige doek en laat het opnieuw 15 minuten rijzen.

Afbakken

Verwarm de oven voor op de gewenste temperatuur ( (meestal rond de 160 graden bij gebruik van een hete lucht oven). Bak af in ongeveer 15-20 minuten, tot het goudbruin is.

Ondertussen kan de banketbakkersroom worden voorbereid.

Strooi de roompoeder al roerend in de melk en klop tot er een romige massa ontstaat. Zet de room voor gebruik nog even 60 minuten in de koelkast.

Laat de broodjes goed afkoelen op een rooster.

Snijd de afgekoelde broodjes open, maar let op niet helemaal door! Klopt de banketbakkersroom nog licht door en schep deze in een spuitzak. Vul de broodjes in het midden met de room en bestuif als finishing touch met poedersuiker!

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.thuisbakkerswinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 4042 reviews.