Recept Eierkoeken

Dit recept is voor de kant en klare Eierkoeken mix en is een populair tussendoortje met een luchtige textuur en zoete smaak. Heerlijk als tussendoortje, bij de koffie of bij het ontbijt. De eierkoek is ook erg in trek doordat ze relatief weinig calorieën bevatten.

Daarnaast zijn ze erg gemakkelijk te maken en zijn er leuke variaties te verzinnen met citroenrasp of chocolade chunks.

Benodigdheden

Bereidingswijze

Patisse Silver Top – Bakplaat 34x 24cmVoorverwarmen en Voorbereiden
Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Zet een bakplaat klaar met bakpapier.

Mixen van de Ingrediënten
Doe de eierkoekenmix in een mengkom. Voeg de eieren en water toe. Mix alles grondig op hoge snelheid met een mixer (met garde) gedurende 5 minuten tot er een egaal beslag ontstaat. Schep hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd voldoende ruimte tussen de hoopjes, want ze lopen nog uit.

Bakken
Bak de eierkoeken in een voorverwarmde oven op 180°C (hetelucht) gedurende ongeveer 10 minuten. Let op bij het openen van de oven kan er een ammoniakgeur vrij komen.

Afkoelen
Haal de eierkoeken uit de oven en laat deze goed afkoelen op een rooster.

Een extra smaak toevoegen aan je eierkoeken?

Vanille: Een scheutje vanille-extract maakt de eierkoeken nog smakelijker.

Chocolade stukjes: Meng kleine stukjes pure chocolade chunks door het beslag voor een extra traktatie.

Speculaaskruiden: Voeg een snufje speculaaskruiden toe voor een warme, kruidige smaak.

Dit bericht is gepost in Zoet. Bookmark de link.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.thuisbakkerswinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 4607 reviews.