Hier vind je het recept voor het maken van onze kokosmakronen bakmix. Deze bakmix is een echte aanrader voor wie houdt van zoet & kokos! Het leuke van deze bakmix is dat je alleen water hoeft toe te voegen. Je kan ze bakken op eetpapier of op bakpapier. Afhankelijk van hoe groot je ze maakt haal je uit deze mix ongeveer 12 kokosmakronen.
Wat heb je nodig?
Begin met het voorverwarmen van de oven, dit kan op 180°C (heteluchtoven 160°C). Meng de mix en het water met een garde of een handmixer tot een mooi glad beslag. Laat het mengsel minstens een half uur rusten in de koelkast.
Hierna spuit je het deeg op bakpapier of eetbaar papier op. Je kan hiervoor ook 2 eetlepels gebruiken.
Nu kan je de kokosmakronen gaan afbakken, dit kan in 20 minuten of op kleur.
Laat de koeken nu goed afkoelen.
Iets anders proberen met de kokosmakronen bakmix?
Kokosmakronen met chocolade
Dip de afgekoelde kokosmakronen in gesmolten chocolade en laat daarna afkoelen op een afkoelrek.
Citroen- Kokosmakronen
Voeg citroensap aan het beslag toe en strooi na het afbakken wat citroenrasp over de kokosmakronen heen. Dit geeft een mooi resultaat en een heerlijk frisse smaak.
Speculaas- Kokosmakronen
Voeg een theelepel speculaaskruiden door het beslag en ontdek de verrassende kruidige smaak!