Paashaasjes van Luxe wit

Met dit recept bak je in een handomdraai de leukste broodjes voor Pasen. Voeg toe wat jij lekker vind! Doordat Luxe wit al 16% boter- en 15% eipoeder bevat maakt dit het deeg luchtig en zoet.

Laat je creativiteit de vrije loop terwijl je het deeg vormt tot schattige paashaasjes, compleet met oortjes, oogjes en een snuitje. Zie hoe hun vrolijke karakter tot leven komt, klaar om je hart te verwarmen en je smaakpapillen te betoveren.

Wat heb je nodig?

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Boter om te bestrijken

TIP! Wil jij iets extra’s toevoegen? Denk er dan eens aan om een vulling van 50 gram bakvaste chocola, nootjes of 100 gram rozijnen toe te voegen!

Werkwijze

Begin met het klaarzetten van de ingrediënten en zorg dat deze op kamertemperatuur zijn. Het afwegen van de ingrediënten is heel belangrijk. Gebruik hiervoor een keukenweegschaal.

Doe de afgewogen ingrediënten in de mengkom; eerst het water met de gist en daarna het bloem. Kneed zo lang tot je een mooie egale deegbal krijgt die van de handen loslaat. Als het deeg erg blijft plakken strooi dan nog een klein beetje bloem erbij.

Eerste rijzing

Vorm het deeg tot een bal en plaats het in een licht met olie ingevette kom. Bedek de kom met een vochtige doek of plasticfolie en laat het op een warme plaats rusten tot het in omvang verdubbeld is. Dit duurt meestal ongeveer 1 uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur.

Vormen en Bolrijs

Stort het gerezen deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en druk voorzichtig de lucht eruit. Bij toevoeging van een vulling kan je deze nu toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan bakvaste chocolade, nootjes of rozijnen.

Verdeel het deeg in 8 bolletjes van 100 gram en bedek het deeg opnieuw met een vochtige doek en laat het opnieuw 15 minuten rijzen.

Vormen

Vorm een eigen patroon lieve kleine paashaasjes of steek uit. Leg de haasjes op een met bakpapier bekleedde plaat en bestrijk licht met boter voordat deze de oven ingaat. Hierdoor krijg je een mooie glans over je paashaasjes.

Afbakken

Verwarm de oven voor op de gewenste temperatuur ( (meestal rond de 160 graden bij gebruik van een hete lucht oven). Bak af in ongeveer 15-20 minuten, tot het goudbruin is.

Afkoelen en genieten

Haal uit de oven en laat het afkoelen op een rooster voordat je het serveert. Dit zorgt ervoor dat de structuur zich kan stabiliseren.

Tip: Verpak je brood in een katoenen broodzak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.thuisbakkerswinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 4042 reviews.