Paaskrans met sesam

Paaskrans met Luxe wit en geroosterde sesamzaadjes

Ingrediënten

Werkwijze

Begin met het klaarzetten van de ingrediënten en zorg dat deze op kamertemperatuur zijn. Het afwegen van de ingrediënten is heel belangrijk. Gebruik hiervoor een keukenweegschaal.

Rooster de sesamzaadjes met een paar druppeltjes olie in een pan. Blus de geroosterde sesamzaadjes in een kom met het water. Laat de sesamzaadjes een momentje in het water afkoelen. Doe de afgewogen ingrediënten in de mengkom; eerst het water met de sesamzaadjes en de gist, daarna het meel. Kneed zo lang tot je een mooie egale deegbal krijgt die van de handen loslaat. Als het deeg erg blijft plakken strooi dan nog een klein beetje bloem erbij.

Eerste rijzing

Vorm het deeg tot een bal en plaats het in een licht met olie ingevette kom. Bedek de kom met een vochtige doek of plasticfolie en laat het op een warme plaats rusten tot het in omvang verdubbeld is. Dit duurt meestal ongeveer 1 uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur.

Vormen en Bolrijs

Stort het gerezen deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en druk voorzichtig de lucht eruit. Verdeel het deeg in bolletjes van 100 gram en bedek het deeg opnieuw met een vochtige doek en laat het opnieuw 15 minuten rijzen.

Maak van de bolletjes lange strengen met een lengte van ongeveer 60 cm en maak er een vlecht van. Breng de twee uiteinden naar elkaar en vouw netjes weg aan de onderzijde.

Laat de krans nog eens 60 minuten rijzen onder een vochtige doek.

Afbakken

Bestrijk met ei voordat deze de oven ingaat. Hierdoor krijg je een mooie glans over je paasbroodje. Verwarm de oven voor op de gewenste temperatuur (meestal rond de 180 graden bij gebruik van een hete lucht oven). Bak het paasbrood gedurende ongeveer 20-30 minuten, afhankelijk van de grootte en vorm, tot het goudbruin is.

Afkoelen en genieten

Haal het paasbrood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster voordat je het snijdt. Dit zorgt ervoor dat de structuur zich kan stabiliseren.

Tip: Verpak je brood in een katoenen broodzak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.thuisbakkerswinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 4042 reviews.