Gezellig Paaskoekjes bakken! 🐣🍪
De lente hangt in de lucht, de vogeltjes fluiten, en Pasen staat voor de deur! Wat is er nu leuker dan samen de keuken in te duiken en heerlijke paaskoekjes te bakken? Met de geur van versgebakken koekjes in huis wordt het een Pasen om niet te vergeten.

Gemakkelijk recept voor Paaskoekjes!
✔ Voorbereidingstijd: 20 minuten
✔ Baktijd: 10-12 minuten
✔ Porties: ± 25 koekjes
Wat heb je nodig?
- 400 g Zeeuwse bloem
- 1 tl bakpoeder
- 200 g boter (kamertemperatuur)
- 250 g suiker
- 1 ei
- 1 zakje vanille suiker
- Snufje zout
Of ons kant en klare Koekjespakket voor Pasen 🐣🍪
Maak zelf een glazuur van Poedersuiker
- 200 g poedersuiker
- 2-3 el water of citroensap
- Voedingskleurstof (geel, roze, groen, blauw)
- Sprinkles, musketzaad of chocolade-eitjes
Bereiding van de koekjes
Verwarm de oven voor op 140 graden (heteluchtoven). Meng de bloem, suiker, vanille suiker, boter, ei en het mespuntje zout tot een stevig samenhangend deeg. Dit kan met de hand of met behulp van een keukenmachine. Gebruik hiervoor dan de platte deegmenger.
Laat het deeg een tijdje staan, dit bevordert de smaak en kleur.
Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot gewenste dikte. Snijd het deeg in de leuke paas vormen en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12-15 minuten.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster voordat je ze versiert met een glazuur en het gekleurde musketzaad.
Decoreren van de paaskoekjes 🌷🥚
Meng de poedersuiker met water of citroensap tot een glad glazuur.
🐣 Tip! Verdeel het glazuur over meerdere bakjes en voeg kleurstof toe.
Versier de koekjes met glazuur, sprinkles, eitjes of stukjes chocolade.
Laat het glazuur goed uitharden en geniet van je heerlijke paaskoekjes!
🐣 Tip: Je kunt ook gesmolten chocolade gebruiken om de koekjes extra feestelijk te maken!
Veel bakplezier en vrolijk Pasen!