Zijn dit ook jouw favoriete koekjes met de feestdagen? Een heerlijk bros koekje met een toef crème gemaakt van boter en poedersuiker. Bak nu deze paas crème koekjes helemaal zelf met dit recept.
Begin met het maken van een eenvoudig maar smaakvol koekjesdeeg. Steek er schattige paashaasjes, eitjes of bloemetjes uit en bak ze tot ze goudbruin en heerlijk knapperig zijn.
Wat heb je nodig voor de koekjes?
- 400 g Zeeuwse bloem
- 1 tl bakpoeder
- 200 g boter (kamertemperatuur)
- 250 g suiker
- 1 ei
- 1 zakje vanille suiker
- Snufje zout
Of ons kant en klare Koekjespakket voor Pasen 🐣🍪
Wat heb je nodig voor de crème?
- 350 g poedersuiker
- 225 g zachte roomboter
- 1 tl vanille extract
- Een snufje zout
Bereiding van de koekjes
Verwarm de oven voor op 140 graden (heteluchtoven). Meng de bloem, suiker, vanille suiker, boter, ei en het mespuntje zout tot een stevig samenhangend deeg. Dit kan met de hand of met behulp van een keukenmachine. Gebruik hiervoor dan de platte deegmenger.
Laat het deeg een tijdje staan, dit bevordert de smaak en kleur.
Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot gewenste dikte. Snijd het deeg in kleine rondjes en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12-15 minuten.
Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen op een rooster voordat je ze opspuit met de crème.
De crème maken en Paas koekjes opspuiten
- Klop eerst de boter in 2 minuten glad en luchtig met een mixer.
- Voeg dan de vanille extract, zout en voorzichtig beetje bij beetje de poedersuiker toe terwijl je continue blijft mixen op een lage stand.
- Klop daarna op een hogere stand voor 3-4 minuten tot je een luchtige crème hebt.
- Doe de botercrème in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze en spuit toefjes op de koekjes.
🐣Tip: Strooi wat paas sprinkles of gekleurd musketzaad op de crème om het een echt Paas 🌷🥚 resultaat te geven.
- Laat de koekjes minimaal 1 uur uitharden in de koelkast.