Brood bakken in de airfryer (heteluchtfriteuse)

Het bakken van brood in een heteluchtfriteuse (airfryer) is een handige manier om snel brood te bereiden zonder gebruik te maken van een traditionele oven of een broodbakmachine. In ons assortiment vind je diverse bakvormen en benodigdheden speciaal voor de airfryer! Bak bijvoorbeeld koolhydraatarm brood of een volkorenbrood in de airfryer. Hier is een eenvoudige handleiding voor het bakken van brood in een heteluchtfriteuse.

Wat heb je nodig?

350 gram broodmix

Deegbereiding

Meng de ingrediënten voor het brooddeeg in een kom en kneed het deeg tot een glad en elastisch geheel. Volg het specifieke recept voor het brooddeeg dat je wilt maken.

Eerste rijzing

Plaats het brooddeeg in een licht met olie ingevette kom. Bedek de kom met een vochtige doek of plasticfolie en laat het deeg rijzen op een warme plaats tot het in omvang verdubbeld is. De rijstijd kan variëren, maar het duurt meestal ongeveer 1 uur.

Vormen van het brood: Stort het gerezen deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en druk voorzichtig de lucht eruit. Vorm het deeg in de gewenste vorm voor je airfryer bakvorm.

Tweede rijzing

Bedek het deeg opnieuw met een vochtige doek of plasticfolie en laat het nogmaals rijzen tot het in omvang is verdubbeld. Dit duurt meestal ongeveer 30 minuten tot 1 uur.

Voorverwarmen: Verwarm de heteluchtfriteuse voor op de gewenste temperatuur volgens het broodrecept. Over het algemeen wordt een temperatuur van ongeveer 180-200 graden Celsius aanbevolen.

Bakken: Plaats de bakvorm met het brooddeeg in de voorverwarmde heteluchtfriteuse. Bak het brood gedurende de aanbevolen tijd volgens het recept, meestal tussen de 20-30 minuten. Houd het brood goed in de gaten om ervoor te zorgen dat het niet te donker wordt. Tip: Open de airfryer niet tussendoor, pas 5 minuten voor het einde.

Controleer de gaarheid: Controleer of het brood gaar is door erop te kloppen. Het moet hol klinken. Als het brood nog niet gaar is, bak het dan nog enkele minuten verder.

Afkoelen en genieten

Haal het brood uit de heteluchtfriteuse en laat het afkoelen op een rooster voordat je het snijdt. Dit helpt om de structuur van het brood te stabiliseren. Snijd het brood in plakken of stukken en geniet van je versgebakken brood!

Merk op dat de exacte baktemperatuur en -tijd kunnen variëren, afhankelijk van het type heteluchtfriteuse en het broodrecept dat je volgt. Het is altijd raadzaam om het specifieke recept en de instructies van je heteluchtfriteusefabrikant te volgen voor de beste resultaten.

Handige bakset speciaal voor de airfryer!
Dit bericht is gepost in Brood. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.thuisbakkerswinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 4040 reviews.