Recept voor een biscuit bodem

Deze luchtige biscuitbodem is de perfecte basis voor slagroomtaarten, fondanttaarten en andere feestelijke creaties. De lichte, sponsachtige textuur absorbeert goed vocht, waardoor je taart smeuïg en smaakvol blijft.

Ingrediënten

  • 250 g biscuitmix
  • 3 eieren (op kamertemperatuur)
  • 25 ml water
  • Beetje boter of bakspray om de vorm in te vetten

Benodigdheden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C).
  2. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn voor het beste resultaat.
  3. Vet de bakvorm in en bekleed eventueel de bodem met bakpapier.
  4. Meng de biscuitmix, eieren en het water in een kom.
  5. Klop het geheel 8- 10 minuten op de hoogste stand tot het beslag licht en luchtig is.
  6. Schakel naar een lage snelheid en klop nog 2-3 minuten tot een glad beslag.
  7. Vul de ingevette bakvorm voor 1/2 tot 2/3 met het beslag.
  8. Bak de biscuit in 30-40 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin is en licht terugveert bij aanraking.
  9. Haal de biscuit enkele minuten na het bakken uit de bakvorm en laat afkoelen op een rooster.

Tips

  • Test of de biscuit gaar is door er licht op te drukken – hij moet terugveren zonder een vingerafdruk achter te laten.
  • Voor extra smaak kun je een beetje vanille-extract of citroenschil aan het beslag toevoegen.
  • De afgekoelde biscuit kan horizontaal doorgesneden worden om te vullen met Banketbakkersroom, botercreme, jam, slagroom of fruit.
  • Bewaar de biscuitbodem luchtdicht verpakt als je hem niet direct gebruikt.
Dit bericht is gepost in Cake. Bookmark de link.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.thuisbakkerswinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 4657 reviews.