Recept Pompoen brood

Ingrediënten

Klik hier voor een instructie voor het bakken in de broodbakmachine.

Werkwijze brood bakken

Begin met het klaarzetten van de ingrediënten en zorg dat deze op kamertemperatuur zijn. Het afwegen van de ingrediënten is heel belangrijk. Gebruik hiervoor een keukenweegschaal. Doe de afgewogen ingrediënten in de mengkom; eerst (lauw) water en gist, daarna het meel, en tenslotte bovenop het zout. Kneed zo lang tot je een mooie egale deegbal krijgt die van de handen loslaat. Als het deeg erg blijft plakken strooi dan nog een klein beetje bloem erbij.

Recept voor Pizza (gemakkelijk)

Het ultieme pizza recept met T55 bloem of onze pizzamix: Knapperig, luchtig en zo gemaakt![...]

Recept voor Kerstkoekjes

Vrolijke Kerstkoekjes Bakken met Kleurrijk Musketzaad Hoi, koekjesliefhebber! De feestdagen staan voor de deur en[...]

Recept voor Kruidcake – Ouderwets lekker!

Hoi bakliefhebber! Mis je ook weleens die heerlijke geur van versgebakken kruidcake die door het[...]

Recept Winterwonder Cakemix

Verlang je tijdens koude winterdagen ook zo naar iets warms en lekkers bij de koffie[...]

Recept Stroopwafelcake

Dol op stroopwafels? Dan is dit de perfecte cakemix voor jou! Met onze speciale cakemix[...]

Recept Vezelwit brood

Met deze vezelwit broodmix bak je zelf een brood dat eruitziet als wit, maar de[...]

2 Reacties

Recept Toendra brood

Donkerbrood met Pompoenpitten Met deze Toendra broodmix bak je moeiteloos een heerlijk donkerbruin brood boordevol[...]

Recept Waldkorn Classic brood

Heb je zin om zelf een fantastisch lekker donkerbrood te bakken? Met onze Waldkorn broodmix[...]

Eerste rijs

Vorm het deeg tot een bal en plaats het in een licht met olie ingevette mengkom. Bedek de kom met een vochtige doek of plasticfolie en laat het op een warme plaats rusten tot het in omvang verdubbeld is. Dit duurt meestal ongeveer 1 a 2 uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur.

Vormen en tweede rijs

Na de eerste rijs ga je het brood vormen. Stort het gerezen deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en druk voorzichtig de lucht eruit. Vorm het deeg in de gewenste vorm, zoals een brood of bolletjes. Bedek het deeg opnieuw met een vochtige doek en laat het opnieuw rijzen tot het in omvang is verdubbeld, dit duurt meestal ongeveer 1 uur.

Afbakken

Verwarm de oven voor op de gewenste temperatuur (meestal rond de 200-220 graden Celsius). Optioneel kun je een bakje met water onderin de oven plaatsen om stoom te creëren, wat resulteert in een knapperige korst. Bak het brood gedurende ongeveer 20-30 minuten, afhankelijk van de grootte en vorm, tot het goudbruin is en hol klinkt als je erop klopt.

Afkoelen en genieten

Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster voordat je het snijdt. Dit zorgt ervoor dat de structuur zich kan stabiliseren. Snijd het brood in plakken of stukken en geniet van je zelfgebakken brood!

Tip: Verpak je brood in een katoenen broodzak

Bloem en Meel

Bakkerszout

(115) Prijsklasse: € 1,49 tot € 3,99
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Broodmixen

10 granen broodmix

(76) Prijsklasse: € 4,29 tot € 21,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Broodmixen

6 granen broodmix

(42) Prijsklasse: € 4,29 tot € 21,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Dit bericht is gepost in Brood. Bookmark de link.

2 reacties op “Recept Pompoen brood

    • Esther zegt:

      Hallo Riky,

      Ik begrijp de verwarring, het recept is ondertussen aangepast.

      Eerste rijs

      Vorm het deeg tot een bal en plaats het in een licht met olie ingevette mengkom. Bedek de kom met een vochtige doek of plasticfolie en laat het op een warme plaats rusten tot het in omvang verdubbeld is. Dit duurt meestal ongeveer 1 a 2 uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur.

      Vormen en tweede rijs

      Na de eerste rijs ga je het brood vormen. Stort het gerezen deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en druk voorzichtig de lucht eruit. Vorm het deeg in de gewenste vorm, zoals een brood of bolletjes. Bedek het deeg opnieuw met een vochtige doek en laat het opnieuw rijzen tot het in omvang is verdubbeld, dit duurt meestal ongeveer 1 uur.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.thuisbakkerswinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 4807 reviews.