Recept Pompoen brood

Ingrediënten

Klik hier voor een instructie voor het bakken in de broodbakmachine.

Werkwijze brood bakken

Begin met het klaarzetten van de ingrediënten en zorg dat deze op kamertemperatuur zijn. Het afwegen van de ingrediënten is heel belangrijk. Gebruik hiervoor een keukenweegschaal. Doe de afgewogen ingrediënten in de mengkom; eerst (lauw) water en gist, daarna het meel, en tenslotte bovenop het zout. Kneed zo lang tot je een mooie egale deegbal krijgt die van de handen loslaat. Als het deeg erg blijft plakken strooi dan nog een klein beetje bloem erbij.

Recept Pompoen brood

Ingrediënten Klik hier voor een instructie voor het bakken in de broodbakmachine. Werkwijze brood bakken Begin[...]

Recept Donkermeergranen brood

Hier vind je het recept voor de Donkermeergranen broodmix. Ingrediënten Toch liever bakken in de[...]

Recept Provençaals brood

Hier vind je het recept voor de Provençaalse broodmix. Met deze broodmix kan je veel[...]

Recept Solare brood

Hier vind je het recept voor de solare broodmix. Een heerlijk zacht brood met zonnepitten[...]

Recept Eierkoeken

Dit recept is voor de kant en klare Eierkoeken mix en is een populair tussendoortje[...]

Recept Kokosmakronen

Hier vind je het recept voor het maken van onze kokosmakronen bakmix. Deze bakmix is[...]

Recept voor Brownies

Dit recept is voor het maken van onze brownie mix. We hebben verschillende brownie pakketten[...]

Recept Frambozen Witte Chocolade Cake

Dit recept is voor het maken van onze frambozen met witte chocolade cake mix. Deze[...]

Eerste rijs

Vorm het deeg tot een bal en plaats het in een licht met olie ingevette mengkom. Bedek de kom met een vochtige doek of plasticfolie en laat het op een warme plaats rusten tot het in omvang verdubbeld is. Dit duurt meestal ongeveer 1-2 uur, afhankelijk van de omgevingstemperatuur.

Leg over de mengkom een theedoek en laat het deeg bij kamertemperatuur (warm plekje waar het niet tocht!) circa 30- 45 minuten rijzen.

Vormen en tweede rijs

Na de eerste rijs ga je het brood vormen. Stort het gerezen deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en druk voorzichtig de lucht eruit. Vorm het deeg in de gewenste vorm, zoals een brood of bolletjes. Bedek het deeg opnieuw met een vochtige doek en laat het opnieuw rijzen tot het in omvang is verdubbeld, dit duurt meestal ongeveer 1 uur.

Afbakken

Verwarm de oven voor op de gewenste temperatuur (meestal rond de 200-220 graden Celsius). Optioneel kun je een bakje met water onderin de oven plaatsen om stoom te creëren, wat resulteert in een knapperige korst. Bak het brood gedurende ongeveer 20-30 minuten, afhankelijk van de grootte en vorm, tot het goudbruin is en hol klinkt als je erop klopt.

Afkoelen en genieten

Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen op een rooster voordat je het snijdt. Dit zorgt ervoor dat de structuur zich kan stabiliseren. Snijd het brood in plakken of stukken en geniet van je zelfgebakken brood!

Tip: Verpak je brood in een katoenen broodzak

Bloem en Meel

Bakkerszout

(112)  1,49 3,99
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Broodmixen

10 granen broodmix

(71)  3,95 19,50
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Broodmixen

6 granen broodmix

(42)  3,95 19,50
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina
Dit bericht is gepost in Brood. Bookmark de link.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.thuisbakkerswinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 4648 reviews.