Tarwebloem

Tarwebloem is vanwege zijn fijne structuur geschikt voor vele doeleinden en is daardoor dus de meest gebruikte witte bloem om mee te bakken. Deze bloem wordt vaak vermeld in recepten. Je kunt patentbloem gebruiken voor recepten waar enkel ‘bloem’ of ’tarwebloem’ wordt vermeld. Andersom kan je tarwebloem gebruiken in plaats van patentbloem. Gebruik tarwebloem voor het bakken van brood, taarten, pannenkoeken, koekjes of cake.

Meest verkocht
(232) Prijsklasse: € 2,50 tot € 12,25
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Bloem en Meel

Franse bloem T65

(180) Prijsklasse: € 2,79 tot € 13,75
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Bloem en Meel

Patentbloem T55

(109) Prijsklasse: € 2,25 tot € 11,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Bloem en Meel

Speltbloem 100%

(72) Prijsklasse: € 3,50 tot € 17,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Appeltaart

Zeeuwse bloem

(78) Prijsklasse: € 2,50 tot € 12,00
Dit product heeft meerdere variaties. Deze optie kan gekozen worden op de productpagina

Bloem en Meel

Roggebloem Type 70

(35)  2,79

Tarwebloem en brood bakken: de perfecte match?

In veel recepten wordt gevraagd om bloem. Maar welke tarwebloem kan je nu het beste gebruiken voor deze recepten? Door de fijne structuur wordt tarwebloem (patentbloem) het meest gebruikt om cakes, brood maar ook wafels te bakken. Voor koekjes wordt er vaak Zeeuwse bloem gebruikt, ook wel banketbloem genoemd.

Brood wordt vaak gebakken met een tarwebloem T55, dit is een sterkere bloem doordat hij meer eiwitgehalte bevat en een betere glutenontwikkeling. In ons assortiment vind je hiervoor de Franse bloem T65 en de Americana T55.

Wat is het verschil tussen tarwebloem en patentbloem?

Welke bloem gebruik ik om te bakken? Wat is Zeeuwse bloem? Wat is de beste witte bloem? Met welke bloem bak ik koekjes? Is er een groot verschil tussen patentbloem en tarwebloem? Allemaal vragen waar we een duidelijke uitleg over hebben geven. Er is best veel verwarring omdat er veel verschillende termen worden gebruikt in recepten.

Het verschil tussen patent- en tarwebloem t55 verschilt over het algemeen niet heel veel. Patentbloem is fijner gemalen en kan een hoger glutengehalte bevatten. Toch kan je in een recept goed de tarwebloem vervangen door patentbloem. Vanwege het eiwitgehalte (10%) en de glutenontwikkeling is patentbloem vooral geschikt voor recepten waar een stevige, veerkrachtige structuur gewenst is. Het wordt vaak gebruikt voor het bakken van pannenkoeken, wafels, oliebollen en bijvoorbeeld pizza.

Het is belangrijk om te weten dat patentbloem minder geschikt is voor recepten waar een zachte textuur gewenst is, zoals bijvoorbeeld cakes met een fijne kruimel. In die gevallen is het beter om een bloem met een lager eiwitgehalte, zoals Zeeuwse bloem te gebruiken.

Ontdek onze verschillende soorten tarwebloem

Er zijn bij ons verschillende soorten tarwebloem te koop, afhankelijk van de fijnheid van de maling en het eiwitgehalte:

Zeeuwse bloem: Zeeuwse bloem bevat minder gluten vormende eiwitten en in verhouding met patentbloem meer zetmeel. De Zeeuwse bloem is ideaal voor de fijnste banketproducten zoals appelkoeken, spritsen, speculaas, zandkoekjes, vlaaien en bijvoorbeeld boterkoek. Dit type tarwebloem zorgt voor een heerlijk bros en kruimelig resultaat, perfect dus voor jouw heerlijk versgebakken appeltaart.

Patentbloem: Een soort tarwebloem dat fijner gemalen is dan de standaard tarwebloem. Patentbloem wordt vaak gebruikt in recepten waar een gladde en elastische deegstructuur gewenst is en is hierdoor uitermate geschikt voor taarten en pannenkoeken. Het heeft een hoger eiwitgehalte, wat jouw baksels omtovert tot een heerlijk stevig en luchtig eindresultaat.

Tarwebloem T65, oftewel Franse Bloem T65: Geschikt voor het bakken van stevig brood zoals stokbrood, zuurdesembrood of andere rustieke broodsoorten met een robuuste korst. Liefhebbers van knapperig en smaakvol broodliefhebbers likken hier zéker de vingers bij af. Deze variant bevat trouwens een hoger eiwitgehalte dan de gewone tarwebloemsoort. Als je een tarwebloem zoekt met de meeste gluten, kies dan zeker voor deze harde tarwesoort.

Americana T55: Veelzijdig te gebruiken voor allerlei bakdoeleinden, van zuurdesembrood tot pizza. In onze ogen is de Americana de échte favoriet onder bakkers die betrouwbare tarwebloem zoeken voor het creëren van foccacia of ciabatta. Een baksel zo luchtig dat het bijna wegvliegt, maar toch stevig genoeg om van te genieten? Ga dan voor de Americana. 

De beste tarwebloem voor jouw bakproducten

Bij Thuisbakkerswinkel.nl vind je een uitgebreid assortiment aan tarwebloemsoorten, maar ook de meest uiteenlopende tarwemeel varianten. Onze zorgvuldig geselecteerde producten garanderen topkwaliteit, zodat elk baksel perfect lukt. Of je nu witbrood, gevuld brood, taarten, cakes of koekjes wilt bakken, wij hebben de juiste soort bloem voor jouw recept. Onze tarwekorrels zijn afkomstig van de beste graansoorten, wat zorgt voor een optimaal bakresultaat.

Wil je tarwebloem kopen of een grotere hoeveelheid tarwebloem bestellen? Bij ons vind je een breed assortiment aan verschillende soorten bloem, van harde tarwesoorten tot luchtiger meel en bloem. Bestel eenvoudig online of neem contact op met een van onze inhouse thuisbakkers. Of je nu gaat voor stevige en robuuste textuur of juist een zachte, luchtige structuur, wij hebben de perfecte tarwebloem voor het maken van jouw favoriete baksels!