Recept voor Citroen-Maanzaadcake

Benodigdheden

Ingrediënten:

  • 200 g patentbloem
  • 200 g suiker
  • 200 g boter (op kamertemperatuur)
  • 4 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 eetlepels maanzaad
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 eetlepels melk
  • Sap en geraspte schil van 1 citroen

Voor de glazuur:

  • Sap van 1 citroen
  • 150 g poedersuiker

Instructies:

  1. Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 180°C (160°C hete lucht oven). Vet een cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.
  2. Mengen: Klop de boter en suiker samen tot een luchtig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe, gevolgd door het vanille-extract. Meng goed na elke toevoeging.
  3. Droge ingrediënten: In een aparte kom, zeef de bloem, bakpoeder, en zout samen. Voeg dit geleidelijk toe aan het botermengsel, afgewisseld met de melk.
  4. Citroen en maanzaad: Voeg het citroensap, de geraspte citroenschil, en het maanzaad toe aan het beslag. Meng tot alles goed gecombineerd is.
  5. Bakken: Giet het beslag in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of tot een tandenstoker die in het midden van de cake wordt gestoken er schoon uitkomt.
  6. Glazuur: Terwijl de cake afkoelt, meng je het citroensap en de poedersuiker tot een glad glazuur. Giet dit over de afgekoelde cake en laat het glazuur opstijven.

Deze citroen-maanzaadcake is heerlijk fris en heeft een aangename textuur door de toevoeging van maanzaad. Het is een perfecte traktatie voor bij de thee of koffie.

Dit bericht is gepost in Cake. Bookmark de link.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.thuisbakkerswinkel.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 4512 reviews.