Boerenwit met yoghurt

Boerenbrood met Griekse yoghurt

net even iets anders. Dit heerlijke recept voor boerenbrood kregen wij van een thuisbakker. Heb jij nou ook zo’n heerlijk recept wat je graag wilt delen? Stuur ons dan een bericht.

  • 320g Griekse yoghurt
  • 60g warm water
  • 20 g verse gist
  • 1 TL honing
  • 30g gerookte sesamzaadjes
  • 500g Boerenwit
  • 5g gejodeerd zout
  • 2 EL Druivenpitolie (plantaardige olie)

1. Voeg alle ingrediënten in de kom van jou keukenmachine, vermeng alles met elkaar en kneed
gedurende 5 min. Leg het deeg op een bebloemd
oppervlak en bol het op. Plaats het in een kom, dek af
en laat 30 min rusten op een warme plek.

2. Kneed het deeg even door, bol opnieuw op en laat
25 min rusten op een warme plek.

3. Ontgas het deeg ( plat drukken met jou handen), verdeel het in twee porties en breng deze in de door jou gewenste vorm. Leg de deegstukken in passende bakvormen, dek af met een theedoek en laat opnieuw 25 min rusten.

4. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Bestuif de broden met een beetje speltbloem, snij ze in en bak ze in het midden van de oven gedurende 30 – 35 min.
Laat de broden afkoelen op een rooster.

Eetsmakelijk!

2 thoughts on “Boerenwit met yoghurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *