Zachte puntjes van koolhydraat arm mix Atkins

Wat heb je nodig?:

Bereiding zachte broodjes

Het is gemakkelijk om alle benodigdheden klaar te zetten op je werkblad, zorg hierbij dat de benodigdheden op kamertemperatuur zijn. Bekleed de bakplaten alvast me bakpapier en zet de oven aan op de laagste temperatuur (30 graden, hete lucht).

TIP: Gebruik een keukenmachine of gewoon je broodbakmachine (deegprogramma) met speciale brooddeeg kneedhaak.

Kneedmachine/ broodbakmachine: Doe alle ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar. Of draai bij het gebruik van een broodbakmachine een deegprogramma. Dit is meestal zo’n 30 minuten.

Eerste rijs:Vorm van het deeg een bal en leg het in een licht ingevette kom. Dek deze af met aluminium folie of een stuk plastic en laat het op kamertemperatuur 45 tot 60 minuten rijzen (= 1ste rijs). Het deeg zal dan ongeveer in omvang verdubbelen.

Deeg vormen:Haal het deeg uit de kom, kneed het vervolgens even licht door. Verdeel het deeg in gelijke stukjes van ongeveer 80 gram en maak er bolletjes van.

Afbakken: Leg ze per 4 of 6 op een met bakpapier beklede bakplaat, dan heeft het deeg nog voldoende ruimte om te rijzen en blijven ze mooi rond. Plaatst de 1e bakplaat in de voorverwarmde oven (30 graden) en laat het deeg nog 10 minuten rijzen. Zet de oven door op 180 graden en bak de broodjes af (10/15 minuten) op kleur.

5 thoughts on “Zachte puntjes van koolhydraat arm mix Atkins

  1. trees zegt:

    Ojee, ik heb wel zout toegevoegd. Heb maar een gewoon recept gebruikt. Het staat al te rijzen. Zag de link te laat. Volgende keer beter. In ieder geval bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *