Oliebollen bakken

Oliebollen bak je gemakkelijk zelf met de juiste basis ingrediënten. Het recept wat ik met jullie deel word al heel lang gebruikt in vele Zeeuwse keukens uit omstreken. Dit recept is goed voor zo’n 35 oliebollen. Ook kan je natuurlijk een eigen inbreng geven aan dit recept. Voeg bijvoorbeeld eens een paar eetlepels krentenbroodmix toe.

We beginnen met het klaarzetten van de volgende ingrediënten: 

Oliebollen         +- 35 stuks uit 1kg patentbloem.

Als er gebruikt gemaakt word van verse gist. Los je deze eerst op in een kopje lauwwarme melk. Ondertussen meng je de bloem met het zout, suiker, melk en later voeg je daar ook het gistmengsel aan toe. Allesgoed doormengen tot er een mooi slap deegmengsel ontstaat. Voeg hierna de rozijnen en appel toe. Het mengsel afdekken met een vochtige theedoek en een uur laten rijzen op een warme plaats. Zet de frituurpan aan op 190 graden. Gebruik een lepel of ijsknijper om het beslag in bolletjes in het frituurvet te scheppen. Bak de oliebollen in 5-8 minuten goudbruin.


Three Dutch donut also known as oliebollen, traditional New Year’s eve food isolated on white background


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.thuisbakkerswinkel.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 3487 reviews.