Franse meergranen Brioche

Recept Franse Brioche ♥:

  • 500 gram Oude granen croissant/ brioche mix
  • 150 gram water
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 20 gram honing (optioneel)
  • 8 gram gist (instant gist)

Kneed alle ingrediënten tot een geheel (meel, water, eieren, honing, gist en broodverbeteraar). Laat het deeg 30 minuten rusten onder folie op een warme plek. (Het deeg is vrij nat, dit hoort).

Druk het deeg plat en vouw deze een paar keer dubbel. Verdeel in 3 bollen, en maak hiervan 3 strengen. Bedek een bakblik met bakpapier en maak een vlecht. Zet de oven aan op de laagste stand (30 graden) en laat het in de oven nog zo’n 30/45 minuten rijzen. Zet de oven door op 180 graden en bak af in ong. 25/30 minuten. Let hierbij op kleur. Laat het brood goed afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *