Ambachtelijke ingredienten

Bij thuisbakkerswinkel.nl bent u aan het juiste adres voor al uw ambachtelijke bakkers ingredienten. Tevens geven wij u graag een kijkje in onze molen. Elke maand verrassen wij u met handige bak tips, recepten en nieuwtjes op thuisbak gebied. Of het nu gaat om broden bakken, cakemeel, bloem of onze molen, wij informeren u graag via onze blog!

Blijf op de hoogte en schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

Boekweitmeel 750 gram

€ 2,99
Aantal:
 
Excl. BTW: € 2,82
Model: Boekweitmeel 750 gram
Beschikbaarheid: Op voorraad

100% boekweitmeel

Boekweitmeel word veel gebruikt in een gluten- tarwe vrij dieet. Met boekweitmeel kan je veel maken zoals pannenkoeken, wafels, poffertjes, . Hier onder vind u wat recepten;

Koekjes:

Ingredienten:

 3 eieren
 200 gram boter
 3 eetlepels vloeibare honing
 200 gram haver vlokken
 200 gram boekweitmeel
 200 gram gemalen amandelen
 Boter om de bakplaat in te vetten

Recept:

 1) Splits de eieren
 2) Vermeng de boter, honing en eidooiers en voeg daar havervlokken, boekweitmeel en amandelen aan toe.
 3) Klop het eiwit stijf en schep dit door het beslag.
 4) Vet de bakplaat in en maak hoopjes van het beslag op de bakplaat.
 5) Bak de koekjes 20 minuten bij 175 graden Celsius.
 6) Laat ze afkoelen op een rooster.

 

Bananenbrood (zonder noten)

Wat heb je nodig? (1 cake van ± 20 centimeter)
◾200 gram boekweitmeel
◾1 theelepel koek- en speculaaskruiden
◾2 theelepels bakpoeder
◾3 eieren
◾3 rijpe bananen
◾2 eetlepels melk
◾1 eetlepel honing
◾snufje zout

1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een cakeblik in met een beetje olie of boter. Leg er een vel bakpapier in zodat de cake straks makkelijk uit de vorm te halen is.

2. Doe het boekweitmeel samen met het bakpoeder en de koek- en speculaaskruiden in een kom. Voeg een snufje zout toe en schep het geheel even om.

3. Prak de bananen met behulp van een vork tot een papje en doe hier vervolgens de melk, honing en eieren bij. Roer het geheel even goed door.

4. Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en schep het geheel met een pannenlikker om tot er een glad beslag is ontstaan.

5. Schenk of schep het bananenbroodbeslag in het cakeblik en bak het bananenbrood vervolgens in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar. Het ‘brood’ is gaar wanneer je er met een satéprikker in prikt en deze er vervolgens schoon weer uitkomt.

 

Beoordeel

Uw naam:


Uw beoordeling: Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Oordeel: Slecht           Goed

Voer onderstaande code in: